Fruit juice matters

Tutkimustietoa täysmehusta

Fruit Juice Matters on täysmehualan Euroopan järjestön AIJN:n (European Fruit Juice Association) 14 maassa meneillä oleva ohjelma, joka käynnistyi Suomessa syksyllä 2016. Ohjelman tavoitteena on jakaa tasapuolista tutkimustietoa täysmehuista ja niiden käytöstä osana tasapainoista ruokavaliota.

Fruit Juice Matters -ohjelma tarjoaa kattavasti selkeää, tutkimukseen perustuvaa tieteellistä tietoa täysmehusta. Ohjelma ei suosi tai suosittele tiettyjä tuotteita tai tuotemerkkejä, vaan tarjoaa tasapuolista tieteellistä tietoa täysmehun kohtuullisesta käytöstä osana tasapainoista ruokavaliota.

icon_science.png

Tiede, täysmehu ja terveys

Fruit Juice Matters ‑ohjelman idea on tuottaa luotettavaa, tutkimukseen perustuvaa tietoa täysmehusta. Liian usein tutkimustuloksia tulkitaan väärin tai ne jätetään huomiotta, mikä saattaa johtaa ristiriitaisen tiedon jakamiseen kuluttajille ja terveysalan ammattilaisille.

Lue lisää.
icon_whats_inside.png

Mitä täysmehu sisältää?

Täysmehu on mehuksi muunnettua 100 % hedelmää. Täysmehu sisältää (kuten kokonaiset hedelmätkin) 90 prosenttia vettä, vitamiineja, kivennäisaineita ja fytokemikaaleja. Nämä tulevat suoraan hedelmistä, joista mehu puristetaan. Loput noin 10 prosenttia ovat luontaisia sokereita.

Lue lisää.
icon_diet.png

Täysmehu osana ruokavaliota

Mietitkö, miten saisit lisättyä täysmehua päivittäiseen ruokavalioosi? Asiasta on paljon ristiriitaista tietoa, joten se saattaa askarruttaa. Tutustu sivustomme tarjoamaan tutkimustietoon niin pääset perehtymään aiheeseen paremmin.

Lue lisää.
icon_production.png

Hedelmätarhasta pöytään

On tärkeää tuntea ruuan ja juoman alkuperä. Täysmehu tehdään suoraan kokonaisista hedelmistä, eikä siihen EU-lakien ja kansallisen lainsäädännön mukaan saa lisätä sokeria.

Lue lisää.

Faktaa täysmehuista

Useimmat eurooppalaiset eivät syö tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia. Suomalaiset ravitsemussuositukset ohjeistavat, että kasviksia, marjoja ja hedelmiä tulee syödä runsaasti, vähintään 500 g päivässä.

Tutkimukset osoittavat, että täysmehu on kätevä ja helppo tapa kasvattaa päivittäistä hedelmä- ja vihannesannosta.

Lue lisää.

Blogi

Tapahtumat

Tarvitsetko lisää tietoa?

Ota yhteyttä.