Fruit Juice Matters - Tutkimustietoa täysmehusta

Fruit Juice Matters on täysmehualan Euroopan järjestön AIJN:n 14 maassa toimiva ohjelma, joka käynnistyi Suomessa syksyllä 2016. Fruit Juice Matters -ohjelma tarjoaa kattavasti selkeää, tutkimukseen perustuvaa tieteellistä tietoa täysmehusta ja sen käytöstä osana tasapainoista ruokavaliota.

Valmistus ja säätely

Täysmehun valmistukseen liittyy tiukkaa lainsäädäntöä sekä säätelyä. Esimerkiksi sokerin tai säilöntäaineiden lisääminen täysmehuun ei ole sallittua. Täysmehun ...

Täysmehu ruokavaliossa

Miten täysmehu sopii tasapainoiseen ja monipouoliseen ruokavalioon? Entä mitä hyötyä on ruokavalion kasvis- ja hedelmämäärän lisäämisellä? Tällä sivustolla lisät...

Miten täysmehua tehdään?

Täysmehun vitamiinit, mineraalit ja flavonoidit ovat 100 % peräisin hedelmästä tai marjasta, josta täysmehu puristetaan.

Fruit Juice Matters

Fruit Juice Matters tekee yhteistyötä 14 maan kansallisten hedelmämehujärjestöjen kanssa jakaakseen johtavien asiantuntijoiden tutkimustuloksia ja kannanottoja sekä selkeää ja uskottavaa tutkimustietoa kaikille: tutkijoista ja lääkäreistä ravitsemusterapeutteihin, toimittajiin ja kuluttajiin.

Kaikki täysmehun sokerista

Sokerien ryhmään kuuluvat yksinkertaiset hiilihydraattiyhdisteet eli monosakkaridit ja disakkaridit, joita molempia esiintyy luonnostaan ruoissa, mutta niitä myös lisätään elintarvikkeisiin prosessoinnissa. Täysmehun sokerit tulevat aina suoraan niistä hedelmistä, joita on käytetty mehustamiseen – sokeria ei ikinä lisätä tuotantovaiheessa.

Lue lisää