Taustalla tiede, oppaina asiantuntijat

Fruit Juice Matters -ohjelma tarjoaa kattavasti tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa täysmehusta. Tutkimustyön taustalla toimii tieteellisten asiantuntijoiden paneeli, joka koostuu riippumattomista ravitsemusalan professoreista, jotka ovat kansainvälisesti alan parhaita ruuan, ravitsemuksen ja terveysasioiden asiantuntijoita.

Euroopan laajuinen, 14 maassa käynnissä oleva ohjelma käynnistyi Suomessa syksyllä 2016, ja sen taustalla toimii Euroopan täysmehualan järjestö AIJN.  Ohjelman tavoitteena on jakaa kattavasti selkeää, tutkimukseen perustuvaa tieteellistä tietoa täysmehusta. 

Asiantuntija -paneeli toimii neuvonantajana Fruit Juice Matters ‑ohjelman toiminnassa, arvioi uusia, täysmehuun liittyviä tutkimustuloksia, edustaa ohjelmaa tiedetapahtumissa ja arvioi tutkimusten todistusaineistoa sekä tunnistaa puutteita nykyisessä tietopohjassa.

 Katso oheisesta videosta ravitsemusasiantuntijamme FT Sanna Talvian haastattelu, joka on kuvattu ohjelman aloitustilaisuuden yhteydessä joulukuussa 2016.

 

 

Asiantuntijamme Suomessa ja ulkomailla:

expert_liu.jpg

Dr Rui Hai Liu (Chair)

Elintarviketieteen professori, Cornell University, Yhdysvallat. Liun tutkimusohjelma keskittyy ruokavalion mahdollisiin yhteyksiin syöpään ja kroonisiin sairauksiin.

expert_reinhold_carle.jpg

Dr Reinhold Carle

Funktionaalisiin elintarvikkeisiin erikoistunut elintarviketieteen ja bioteknologian instituutin professori, Hohenheim University, Saksa. Kasviperäisten elintarvikkeiden elintarviketeknologian johtava auktoriteetti.

expert_john_sievenpiper.jpg

Dr John Sievenpiper

Elintarviketieteiden dosentti, University of Toronto; endokrinologian ja aineenvaihdunnan erikoislääkäri, St. Michael’s Hospital, Toronto, Kanada. Sokerien ja aineenvaihdunnan tutkimuksen asiantuntija.

expert_bellisle.jpg

Dr France Bellisle

Ravitsemusepidemiologian ryhmän tutkimusjohtaja, University of Paris 13, Ranska; lääketieteen tiedekunnan dosentti, yhteiskunnallisen ja ehkäisevän lääketieteen osasto, Laval University, Quebec City, Kanada. Ruoka- ja juomakäyttäytymisen ja lapsuusiän ylipainoisuuteen liittyvien tekijöiden tutkimuksen asiantuntija.

expert_david_benton.jpg

Dr David Benton

Elintarvikepsykologian professori, Swansea University, Iso-Britannia. Tutkimus käsittelee mm. annoskokoja ja ruuan ja psykologisten toimintojen välisiä yhteyksiä.

FJM_Finland_Sanna_Talvia_pieni.png

Sanna Talvia

Filosofian tohtori, Turun yliopisto. Ravitsemuksen, ravitsemuskasvatuksen ja ruokakäyttäytymisen asiantuntija, opettaja ja tutkija. Talvian erikoisalaa ovat mm. lasten, koululaisten ja perheiden ravitsemukseen liittyvät kysymykset sekä syömisen sosiaaliset ulottuvuudet.

Thais_Cesar.jpg

Thais Cesar

Ravitsemustieteen apulaisprofessori farmaseuttisten tieteiden tiedekunnassa Sao Paulo State Universityssa (UNESP), Brasiliassa. On erikoistunut sitrushedelmien ravitsemuksellisten ja aineenvaihdunnallisten ominaisuuksien tutkimiseen. Erityisosaamisena ja mielenkiinnon kohteena sitrushedelmien bioaktiivisten yhdisteiden tutkiminen mahdollisesti kroonisten sairauksien kehittymistä ehkäisevinä tekijöinä.