Terveydenhoitajapäivillä keskusteltiin ajankohtaisista ravitsemusasioista – Fruit Juice Matters mukana
05/04/2018

Keskustelu oli vilkasta ja terveydenhuollon ammattilaisia kävi ständillämme paljon – täysmehuakin kului litratolkulla. Fruit Juice Matters -ohjelman osallistuminen Terveydenhoitajapäiville aloitti tämän vuoden tapahtumasarjamme, jonka päämääränä on tuoda esiin täysmehuun liittyviä ravitsemuksellisia faktoja sekä kumota siihen liittyviä vääriä uskomuksia asiantuntijoiden keskuudessa. Ohjelman pääviesti on linjassa suomalaisten ravitsemussuositusten kanssa. Kohtuullisesti käytettynä, yksi lasi päivässä aterian yhteydessä, sillä voi olla terveyttä edistäviä vaikutuksia.

 

Täysmehu on 100 % hedelmää ja marjaa.

Iloksemme saimme aktiivista keskustelua aikaan ständillä vierailleiden kanssa – aihe tuntui puhuttavan ja kiinnostavan terveydenhoitajia. Keskustelut kääntyivät vastaanottotyötä tekevien terveydenhoitajien kanssa ravitsemusneuvonnan rooliin osana työnkuvaa ja asiakkaiden ravitsemuksellisiin haasteisiin. Usein esille tuli asiakkaiden riittämätön kasvisten ja hedelmien käyttö, mikä vaikuttaa haasteelliselta hyvin suurelle osalle suomalaisista (Lisätietoa (linkki)). Keskustelimme myös täysmehujen käytöstä erityisryhmissä riittävän C-vitamiinin saamiseksi. Esimerkiksi puheenaiheeksi nousivat ikääntyneet, joilla saattaa olla nielemis- tai purentaongelmia; täysmehulasillinen päivässä voi hyvinkin palvella kyseisen ryhmän tarpeita.

 

Terveydenhoitajapäiville osallistuminen oli lupaava aloitus tälle vuodelle. Seuraavan kerran Fruit Juice Matters onkin sitten tavattavissa toukokuussa järjestettävässä Elintarvikepäivässä. Mehukasta kevään odotusta!

IMG_6136.JPG