Tietoa Fruit Juice Matters -ohjelmasta

Fruit Juice Matters – miksi ohjelma on tärkeä

Viime vuosina osa täysmehua ja siihen liittyvää terveysnäkökulmaa koskevista tieteellisistä tuloksista on tulkittu väärin tai jäänyt huomiotta terveyskeskustelussa. Tämä on saattanut aiheuttaa hämmennystä sekä kuluttajien että terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa.

Fruit Juice Matters on Euroopan täysmehualan  järjestön AIJN:n (European Fruit Juice Association) 14 maassa käynnissä oleva Euroopan laajuinen ohjelma, joka käynnistyi Suomessa syksyllä 2016. Ohjelman tavoitteena on jakaa tasapuolista tutkimustietoa täysmehuista ja niiden käytöstä osana tasapainoista ruokavaliota.

Fruit Juice Matters ‑ohjelman avulla Euroopan täysmehualan järjestö AIJN pyrkii oikaisemaan virheellisiä käsityksiä tarjoamalla selkeää, tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa tietoa täysmehusta ja ohjeistamaan sen käyttöä eri maiden omien ravitsemussuositusten mukaan. AIJN tukee myös viljelijöitä, pakkaajia ja muita hedelmätäysmehualan toimijoita.

Emme suosi tai suosittele tiettyjä tuotteita tai tuotemerkkejä, vaan tarjoamme totuudenmukaista, tieteellistä tietoa, joka osoittaa, miten vitamiineja ja mineraaleja sisältävä hedelmä- tai marjatärysmehu voi olla osa monipuolista ruokavaliota. 

Mitä me teemme?

Fruit Juice Matters tekee yhteistyötä 14 maan kansallisten hedelmämehujärjestöjen kanssa jakaakseen johtavien asiantuntijoiden tutkimustuloksia ja kannanottoja sekä selkeää ja uskottavaa tutkimustietoa kaikille: tutkijoista ja lääkäreistä ravitsemusterapeutteihin, toimittajiin ja kuluttajiin.

Tarjoamme kattavaa ja tasapuolista tutkimustietoa terveydenhuoltoalan ammattilaisille (kuten tutkimuskatsauksia, faktaesitteitä ja ravintotaulukoita), jaamme tietoa alan tapahtumissa ja tarjoamme medialle tasapuolista tietoa.

Fruit Juice Matters -ohjelman ravitsemusasiantuntija Sanna Talvian esittely

 

Fruit Juice Matters ‑ohjelman neuvonantajana toimii tieteellinen asiantuntijapaneeli. Paneeli koostuu riippumattomista ravitsemusalan professoreista ja tutkijoista, jotka ovat kansainvälisesti alan parhaita ruuan, ravitsemuksen ja terveysasioiden asiantuntijoita. Asiantuntijapaneeli arvioi uusia, täysmehuun liittyviä tutkimustuloksia, edustaa ohjelmaa tiedetapahtumissa ja arvioi tutkimusten todistusaineistoa sekä tunnistaa puutteita nykyisessä tietopohjassa.

 

Miten pääset mukaan?

Miten hedelmätäysmehu liittyy juuri sinun elämääsi? Oletko ruoka-alan asiantuntija, tutkija, ravintofysiologi tai ravitsemusterapeutti? Vai oletko Mehu- ja säilyketeollisuusyhdistyksen jäsen, pullottaja tai kuluttaja? Haluamme kuulla sinusta! Jos haluat lisätietoa toimintaan tai ohjelmaan liittymisestä, ota yhteyttä meihin Yhteystiedot-sivun kautta.