Ravintotietoa

Täysmehun ravintosisältö riippuu aina käytetyn hedelmän tai marjan ravintosisällöstä. Esimerkiksi appelsiinitäysmehussa on paljon C-vitamiinia, jonkin verran folaattia ja kaliumia sekä pieniä määriä monia muita ravintoaineita, kuten flavonoideja ja muita polyfenoleja.1 Täysmehussa ei yleensä ole merkittäviä määriä määriä rasvaa tai proteiinia.

Tutustu täysmehujen sisältämiin ravintoaineisiin ja yhdisteisiin oheisissa hiilihydraatteja ja sokereita, vitamiineja ja kivennäisaineita, fytokemikaaleja ja fruktoosia esittelevissä osioissa. Ravintosisältötiedot-sivulla voit tutustua appelsiinitäysmehun sekä karpalo-puolukkatäysmehuen ravintosisältöön.

TEKSTIN LÄHTEET

1. UK Department of health. Nutrient analysis of fruit and vegetables. Saatavilla osoitteessa: https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/167942/Nutrient_analysis_of_fruit_and_vegetables_-_Summary_Report.pdf [Viitattu 8.2.2017] 


Hiilihydraatit ja sokerit

Täysmehun sisältämät hiilihydraatit ja sokerit

Lue lisää


Vitamiinit ja kivennäisaineet

Täysmehun sisältämät vitamiinit ja kivennäisaineet

Lue lisää


Fytokemikaalit

Mitä ovat fytokemikaalit?

Lue lisää


Fruktoosi

Fruktoosi täysmehussa

Lue lisää