Hesperidiini kiinnostaa - uutta näyttöä täysmehun polyfenoleiden ja ravintoaineiden terveysvaikutuksista

Yli 2000 terveysalan ammattilasta haastatellussa IPSOS-kyselytutkimuksessa kävi ilmi merkittäviä väärinkäsityksiä appelsiinitäysmehuun liittyen. Tässä tiivis infopaketti siitä, mikä on totta ja mikä tarua!

60% terveysalan ammattilaisista Euroopassa eivät olleet tietoisia, että täysmehut sisältävät polyfenoleita.1

Appelsiinitäysmehun hesperidiinipitoisuus on sen C-vitamiinipitoisuutta korkeampi5. Esimerkiksi 1,5 dl annoksessa on noin 78 mg hesperidiiniä.

Tiivisteestä valmistetun täysmehun käytön yhteydessä on havaittu kolme kertaa korkeampia hesperidiinipitoisuuksia elimistössä verrattuna tuorepuristetun mehun käyttöön. Pakatun täysmehun hesperidiinisisältö on korkeampi johtuen tehokkaammasta mehustamisprosessista.2

Hesperidiini on vastustuskykyisempi hapen ja lämpötilan aiheuttamalle hajoamiselle kuin C-vitamiini. Kuuden kuukauden mittaisen jääkaappisäilytyksen jälkeen havaittu hesperidiinin häviämä oli 2,0 %6.

Tutkimusten mukaan vaikuttaisi siltä, että hesperidiinillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ja se on yhteydessä verisuonten parempaan elastisuuteen3,4.

Appelsiinitäysmehu sisältää myös folaattia, joka edistää normaaleja psykologisia toimintoja sekä immuunijärjestelmän toimintaa ja kaliumia, joka tukee normaalin verenpaineen ylläpitämistä7.

Kaikki voitava on tehty sen varmistamiseksi, että tämän asiakirjan tiedot ovat luotettavia ja varmistettuja. Tiedot on tarkoitettu käytettäväksi perustana ei-kaupalliselle viestinnälle ja ainoastaan ammattilaisyleisölle. Tässä asiakirjassa esitettyjä tietoja ei pidä käyttää ravitsemus- tai terveysväittäminä suoraan kuluttajille suunnatussa viestinnässä. Julkaisun käyttäjien tulisi olla tietoisia siitä, että näiden tietojen käyttäminen tarkoituksen vastaisessa yhteydessä, tietojen muokkaaminen, kuten sanamuotojen muuttaminen tai lisäysten tekeminen sekä kuvitusten lisääminen voivat johtaa oikeudellisiin seurauksiin. AIJN ei siis ole missään vastuussa vahingoista, jotka johtuvat tämän asiakirjan käytöstä tai asiakirjan sisältämistä tiedoista. AIJN ei takaa tai tue kolmansien osapuolien tässä asiakirjassa esittämiä mielipiteitä tai näkemyksiä, eikä se ota mitään vastuuta tällaisiin näkemyksiin tai mielipiteisiin tukeutumisesta.