27 kesäkuu 2019 - Appelsiinitäysmehun ravintoaineet ja bioaktiiviset yhdisteet

Fruitjuicematters

Appelsiinitäysmehu sisältää monipuolisesti vitamiineja, kivennäisaineita ja bioaktiivisia yhdisteitä, jotka ovat usein elimistölle hyödynnettävässä muodossa. Sekä tuorepuristetussa että pakatussa appelsiinitäysmehussa on etenkin folaattia, kaliumia ja C-vitamiinia. Nämä ravintoaineet vaikuttavat monin tavoit terveyteen, esimerkiksi kaliumi tukee verenpaineen pysymistä normaalina, C-vitamiini vaikuttaa immuunipuolustuksen toimintaan ja toimii antioksidanttina. Nämä terveysväittämät on Euroopan ruokaturvallisuusviranomaisen EFSA:n hyväksymiä. 

Hedelmien tiedetään olevan arvokkaita polyfenolien lähteitä, mutta näyttäisi siltä, että myls täysmehut voidaan sisällyttää tähän ryhmään. Kasvava määrä tutkimuksia vahvistaa, että appelsiinitäysmehun polyfenolit, kuten hesperidiini on elimistölle hyödynnettävässä muodossa ja voi välittää monia terveysvaikutuksia, joista ei vielä tiedetä.

Olemme koonneet laajan katsauksen appelsiinitäysmehusta! Tutustu katsaukseen täällä.

Viisi faktaa täysmehusta

1) Täysmehu tarkotittaa, että tuote on täyttä mehua - mitään ei ole lisätty

2) Appelsiinitäysmehu sisältää paljon polyfenoleja, kuten hesperidiiniä.

3) Appelsiinitäysmehun pastörointi ja varastointi ei vaikuta sen ravintosisältöön merkittävästi: ravintoaineet eivät tuhoudu varastoinnin aikana.

4) Appelsiinitäysmehu sisältää C-vitamiinia, kaliumia sekä folaattia siinä määrin, että mehusta voidaan käyttää ravitsemusväitettä. Näiden ravintoaineiden on osoitettu olevan hyödyllisiä terveydelle ja niille on annettu terveysväittämiä.

5) Tiivisteestä valmistetun appelsiinitäysmehun ravintoaineiden ja bioaktiivisten yhdisteiden määrä on samaa tasoa kuin tuorepuristetussa mehussa - pastörointi ei pienennä ravintoaineiden pitoisuuksia.